X Inloggen

 

Help

Op deze pagina kun je alles lezen over je profiel op SpangaS.nl. Heb je vragen? Kijk dan dus eerst even of de antwoorden hier tussen staan. Verder vindt je hier de regels die op SpangaS.nl gelden. Goed doorlezen dus! Smile


DE REGELS

Algemene voorwaarden en privacy
De gebruiksvoorwaarden van een website zijn de regels waar de makers en de bezoekers zich aan moeten houden. Hieronder vind je slechts enkele regels. De volledige gebruiksvoorwaarden zijn hier te vinden. Als je deze website (www.spangas.nl) bezoekt gelden de hiervoor genoemde regels (algemene voorwaarden en privacyverklaring).

Wat zijn de regels op SpangaS.nl?

 • Dit is niet toegestaan op SpangaS.nl:
 • Schelden
 • Pesten/treiteren
 • Discrimineren
 • Het plaatsen van vieze/gewelddadige teksten
 • Het plaatsen van naaktfoto’s
 • Valsspelen bij prijsvragen
 • Reclame maken

Het SpangaS-team checkt alles wat geplaatst wordt op de site (dat heet modereren) en als je je niet gedraagt kan het SpangaS-team ten allen tijde besluiten jouw agenda te blokkeren of zelfs te verwijderen. Je kunt dan niet meer in je agenda.

Let op!
Geef NOOIT zomaar je persoonlijke gegevens zoals je wachtwoord, e-mailadres, echte adres en telefoonnummer weg. Gebeurt dit onverhoopt toch, dan verwijdert het SpangaS-team die. Ook als dit in een omschrijvingstekst bij je profiel, een filmpje of een foto staat.

Zorg voor je eigen veiligheid op het internet
Zoals je weet is het internet anoniem, want je ziet niet met wie je te maken hebt. Het is en blijft lastig te controleren of iedereen echt is wie hij/zij zegt te zijn. Wees daarom ALTIJD voorzichtig in het contact met anderen. Geef NOOIT zomaar je persoonlijke gegevens weg zoals je wachtwoord, adres of telefoonnummer. Gebeurt dit toch, dan verwijdert het SpangaS-team die. Spreek bovendien niet zomaar af met iemand van het internet. Let er ook op dat je geen geheimen onthult, roddelt of gemeen kletst over iemand anders, gekke teksten schrijft of een rare foto of filmpje van jezelf of anderen plaatst. Misschien krijg je hier later wel spijt van! Tot slot: meld het bij het SpangaS-team (spangas@kro-ncrv.nl) als er problemen zijn of als je iets raars opvalt. Samen zorgen we ervoor dat SpangaS.nl een veilig plekje blijft op het internet. JALLES OVER JE PROFIEL OP SPANGAS.NL

Hoe maak ik een profiel aan op SpangaS.nl?

Klik links bovenin op het tabje ‘profiel aanmaken’. Je krijgt vervolgens een registratiepagina te zien met invulvelden. Deze pagina bestaat uit twee delen:

Het bovenste gedeelte
Alle velden van het bovenste gedeelte, behalve tussenvoegsel, moeten verplicht ingevuld worden bij het aanmaken van je profiel. We vragen je, behalve je eigen e-mailadres, ook het e-mailadres van je ouders in te vullen. Zij krijgen een mailtje met daarin de bevestiging dat jij een profiel hebt aangemaakt. Bovendien moet je aangeven dat je toestemming van je ouders/verzorgers hebt gekregen voor het aanmaken van het profiel. Dit is wettelijk verplicht.

Het onderste gedeelte
De velden van het onderste gedeelte hoef je niet meteen bij het aanmaken van je profiel in te vullen. Dat mag je ook later doen.  Hier kun je wel alvast een profielfoto uploaden en een telefoon kiezen. Jouw profiel staat voortaan namelijk niet meer in een agenda, maar in een telefoon!

Nadat je de velden hebt ingevuld klik je op ‘Meld mij nu aan!’. Je bent vervolgens meteen ingelogd en je kunt direct aan de slag met je profiel. Je ouders/verzorgers ontvangen een mailtje met daarin de mededeling dat je een profiel hebt aangemaakt. Als zij bezwaar hebben tegen dit profiel dan kunnen zij contact met ons opnemen via spangas@kro-ncrv.nl.

Wat kan ik met de apps in mijn telefoon op mijn profiel?
Als je bent ingelogd zie je op je profielpagina een telefoon staan met meerdere appjes. Dit is ‘jouw’ telefoon. Hier staat in het kort uitgelegd wat je met deze appjes kunt:

Meldingen
In je telefoon staat een app met de naam ‘meldingen’. Hierin staan drie soorten meldingen weergegeven:

 • Contactverzoeken: als iemand je aan zijn/haar contacten wil toevoegen in zijn/haar telefoon dan krijg jij hier een melding van. Jij kunt het contactverzoek accepteren of weigeren. Als je een verzoek accepteert dan verschijnt diegene in je app ‘Contacten’. Als je een verzoek weigert dan komt diegene niet in je contacten terecht.
 • Reactie op jouw forumbericht: als je in het forum een bericht hebt aangemaakt en iemand reageert op jouw bericht dan krijg je hier een melding van. Bovendien zie je bij de melding staan wat de reactie is.
 • Reactie op jouw bericht aan een personage: als je een profiel hebt kun je in de telefoon van een personage een bericht plaatsen in de ‘shoutbox’. Dit is een appje in de telefoon van het personage. Stel dat de personage reageert op jouw berichtje in de shoutbox, dan krijg je hier een melding van. Je ziet bij die melding bovendien wat de reactie is op jouw bericht.


Foto’s
In de foto app kun je foto’s toevoegen aan je gallerij en verwijderen. Als je op de app klikt opent de overzichtspagina waar je al je toegevoegde foto’s kunt vinden. Als je rechts bovenin op toevoegen klikt kun je een foto toevoegen. Wil je een foto verwijderen? Klik dan in de overzichtspagina op de foto en klik vervolgens rechts bovenin op ‘verwijderen’. De foto verdwijnt vervolgens uit je overzicht.

Notities
In de notitie app kun je notities bijhouden. Eigenlijk een soort blog dus! Deze app werkt hetzelfde als de foto app. Als je op de notitie app klikt krijg je een overzichtspagina te zien met al je notities. Wil je er eentje toevoegen? Klik rechts bovenin op toevoegen. Als je een notitie wilt verwijderen klik je op de notitie en vervolgens op ‘verwijderen’ rechts bovenin.

Contacten
In de contacten app kun je al je contacten vinden. Je kunt iemand toevoegen aan je contacten door naar zijn/haar profiel te gaan en daar op ‘toevoegen aan contacten’ te klikken. Hij/zij krijgt daar een melding van en als hij/zij je accepteert dan verschijnt hij/zij vanzelf bij jou in je contacten. Dat werkt hetzelfde bij als jij iemand accepteert als contact. Deze verschijnt dan automatisch in je contacten.

Wat kan ik verder met mijn profiel op SpangaS.nl?

 • Met je profiel op SpangaS.nl kun je de volgende dingen:
 • Meedoen aan prijsvragen (zowel de gewone als de fotoprijsvragen)
 • Meedoen aan de quiz
 • Berichten aanmaken in het forum
 • Reageren op berichten en reacties in het forum
 • Reageren onder video’s
 • Reageren in de shoutbox van de personages


Voor de overige dingen op SpangaS.nl zoals video’s bekijken, meedoen aan polls en het meelezen op het forum hoef je geen profiel te hebben.

Hoe kan ik de gegevens in mijn profiel wijzigen?
Bijna alle gegevens in je profiel kun je wijzigen. Hier staat per onderdeel kort uitgelegd hoe je dat kunt doen:

Foto’s
Alle foto’s op je profiel kun je wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je profielfoto aanpassen? Zorg dan dat je ingelogd bent en klik op je profiel op de profielfoto. Vervolgens krijg je een scherm waar je een nieuwe afbeelding kunt oploaden vanaf je telefoon of computer. Deze kun je ook nog draaien of groter/kleiner maken. Sla de afbeelding op en je zult zien dat je foto is aangepast! Bovendien komt deze nieuwe foto ook in je foto app te staan. De rest van de foto’s op je profiel kun je ook aanpassen. Dit werkt op dezelfde manier als het aanpassen van je profielfoto.

Over mij / hobbies / achtergrondkleur / tekstkleur
Je ‘over mij’, ‘hobbies’, de achtergrondkleur en de tekstkleur kun je ook wijzigen. Ga hiervoor naar je profielpagina en klik onder je naam op ‘wijzig profiel’. Vervolgens krijg je een scherm waar je al deze gegevens kunt aanpassen. Je ziet hier ook meteen hoe een bepaalde tekstkleur eruit komt te zien op een bepaalde achtergrondkleur. Want een zwarte tekst op een zwarte achtergrond is natuurlijk niet leesbaar. J Sla deze gegevens op en je zult zien dat het is aangepast op je profielpagina.

Profielgegevens
Gegevens zoals je voor- en achternaam, je wachtwoord, woonplaats etc. kun je ook allemaal aanpassen. Hiervoor moet je op je profielpagina klikken op ‘wijzig profiel’. Onderin het scherm dat vervolgens verschijnt staat ‘ga naar je profielgegevens’. Als je hierop klikt kom je op de pagina waar je je profielgegevens kunt aanpassen. Het is niet mogelijk om je gebruikersnaam aan te passen. Let bij het aanmaken van een profiel dus op dat je een gebruikersnaam kiest die je leuk vindt!

Help! Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?
Als je je wachtwoord bent vergeten kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Ga naar inloggen en klik op het inlogscherm op ‘wachtwoord vergeten’. Vul je gegevens in en verzend deze. Je krijgt vervolgens per mail een linkje toegestuurd waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanvragen. Let op: het linkje dat je toegestuurd krijgt is slechts 1x te gebruiken! Mocht je het toch niet kunnen vinden waar je je nieuwe wachtwoord kunt aanvragen, dan kom je er ook terecht via deze link: http://spangas.nl/wachtwoord-vergeten

Hoe kan ik mijn profiel van de site verwijderen?
Als je ingelogd bent klik je op ‘wijzig profiel’ op je profielpagina. Vervolgens klik je op 'profielgegevens wijzigen'. Als je op die pagina bent dan kun je aan de rechterkant klikken op 'verwijder profiel'.


OVERIGE VRAGEN

Kan ik meespelen of figureren in SpangaS?
Meespelen kan niet zomaar, maar SpangaS zoekt wel geregeld figuranten! Via deze site houden we je op de hoogte wanneer er weer figuranten nodig zijn. Let op! Je moet hier wel minimaal 13 jaar oud voor zijn. En goed om te weten: het figureren is gratis.

Heb je nog vragen? Mail ze naar spangas@kro-ncrv.nl.