X Inloggen

 

Over de serie

SpangaS op tv
SpangaS is iedere schooldag te zien om 18:20 uur op NPO Zapp. De eerste 10 minuten wordt altijd de vorige aflevering herhaald. Handig als je een keertje niet hebt kunnen kijken! Na de herhaling kun je genieten van een 10-minuten durende nieuwe aflevering. Heb je een hele week niet kunnen kijken of wil je alle afleveringen gewoon nog een keer zien? Kijk dan op zaterdagochtend om 11:30 uur en op zondagochtend om 11:10 uur naar de weekoverzichten. Dat zijn alle afleveringen van één week achter elkaar!

SpangaS, de school en het verhaal
Iedereen zou wel op het Spangalis College willen zitten. Natuurlijk krijg je daar gewone vakken zoals wiskunde en aardrijkskunde. Maar er is nog zóveel meer: feesten die je moet organiseren, sportdagen waaraan je mee moet doen (of niet), modeshows waarvoor je kleding moet maken én modellen moet ronselen, nieuwe leraren die je moet ‘inwijden’… En vergeet de goede doelen niet! Zucht. Eigenlijk heb je er helemaal geen tijd voor huiswerk.

In SpangaS draait het om Eman, Filiz, Dylan, Wieteke, Caro, Jip, Maud, Lef, Shirley, Ramin en Otis. Zij maken werkelijk alles mee wat je op een middelbare school kan meemaken. En dat is nogal wat! De ene keer is iemand heftig verliefd en de andere keer haalt één van de leerlingen een onvoldoende of heeft hij/zij ruzie met een leraar. Als er dan ook nog eens wordt gepest of iemands ouders gaan scheiden, dan vraag je je echt af: ‘hoe gaan ze dit overleven?!’. Maar gelukkig hebben ze elkaar. Want vrienden slepen elkaar overal doorheen!

SpangaS, de website
Onmisbaar voor de serie is natuurlijk deze website, SpangaS.nl. Alle personages uit de serie hebben een profiel op de site. Klik maar eens op de profielfoto van bijvoorbeeld Eman op de homepage en je komt op zijn profiel terecht. Op SpangaS.nl kun je filmpjes bekijken en testjes maken! Leuk he? Voor het reageren onder video's en berichten heb je een profiel nodig, gelukkig kun je die heel makkelijk aanmaken. 

SpangaS, de naam
SpangaS speelt zich af op een school, ‘Het Spangalis College’. En wie kent de oude, Griekse filosoof Spangalis niet…? De leerlingen vinden Het Spangalis College een veel te lange naam en zeggen daarom ‘Het Spangalis’. En zichzelf noemen ze de SpangaS. Vandaar. En nog een leuk weetje: Spanga betekent ‘cool’ in straattaal. En dat is SpangaS zeker ;-)

SpangaS, de makers
De televisieserie wordt door heel veel mensen gemaakt. Natuurlijk zijn er de hoofdacteurs, maar daar omheen werken wel zo’n 100 mensen! Naast de hoofdschrijvers zijn er nog veel andere schrijvers. Plus een aantal regisseurs, die steeds in twee ploegen tegelijk werken. En dan hebben we het nog niet eens over de cameramannen, geluidsmensen, stylisten die ervoor zorgen dat de set en de acteurs er goed uitzien, de mensen die de website maken, de koks op de set die voor het eten zorgen, en natuurlijk de regelneven. Ben jij benieuwd wie deze mensen allemaal zijn? Neem dan een kijkje bij ‘Achter de schermen’.

SpangaS, de locatie
Het Spangalis College is een gewone, maar toch ook bijzondere, middelbare school ergens in Nederland. De precieze locatie is geheim.

SpangaS, MIND Korrelatie
Op het Spangalis College gebeuren soms heftige dingen. Ben jij na het zien van een aflevering geschrokken of verdrietig? Dan kan je via onderstaande link chatten met een hulpverlener van Korrelatie. 
https://mindkorrelatie.nl/